Blog

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?

  • 23 Kasım 2022
Image

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?, teknolojik çalışmaların artış göstermesiyle oldukça sık sorulan ve motor sistemine sahip her parça için tercih edilen ürünlerden biri olarak gösterilmektedir. Bu noktada en kaliteli madeni yağların yanı sıra madeni yağ üretiminin nasıl yapıldığı da sıklıkla araştırılmaktadır. 

Madeni yağ elde ederken ham petrolün rafine edilmesi ve ortaya çıkan sonuçtan özel işlemler uygulanarak yeni bir yağ elde edilmesiyle madeni yağlar ortaya çıkmış olur. Üretimi sırasında özel fabrikalarda rafine edilmiş petrolün içerisine bazı baz yağlar eklenmektedir. Bu sayede madeni yağ üretimi gerçekleştirilir ve şirketlerde paketlenerek son kullanıcıya teslim edilebilmek adına hazır hale getirilir.

Madeni Yağların Kullanım Amaçları Nelerdir?

Madeni yağlar, günümüzde tüm motor aksamı için tercih edilen ve her araç sistemi için farklı şekillerde ele alınan ürünler olarak gösterilmektedirler. Bu durum, son günlerde kusursuz parçalar üretiliyor olsa da parçalardaki yüzeylerde tamamen parlak ve düzgün yüzeylerin oluşturulmasının zorluğuyla açıklanmaktadır. Her aksamda mutlaka bazı girinti ve çıkıntılar bulunmaktadır.

Bu durumda motorun çalışmasıyla birbirlerine sürekli ve uzun süreli olarak temas eden parçalar, zamanla aşınarak parçalarda sürtünme ve dirence bağlı hasarlar meydana getirebilmektedir. Bu noktada ortaya çıkan madeni yağlar, parçalardaki sürtünmeyi en aza indirerek motoru çalıştıran iki cismin çok daha verimli çalışabilmelerini sağlamaktadır. Bu da cihazın uzun ömürlü olmasını ve yüksek bir performans vermesini mümkün hale getirecektir. 



Diğer Yazılar

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nedir?

Madeni Yağ Nedir? Araç aksamının mutlaka çalışması için tercih edilmesi gereken madeni yağlar, günümüzde birçok firma tarafından işlenerek satışa hazırla hale getirilmektedir...

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Çeşitleri Nelerdir?

Madeni Yağ Çeşitleri Nelerdir? Günümüzde birçok motorlu sistem için sıklıkla tercih edildikleri bilinen madeni yağlar, her araç için en uygun şekilde satın alınmalı..