Blog

Madeni Yağ Nedir?

  • 23 Kasım 2022
Image

Madeni Yağ Nedir? Araç aksamının mutlaka çalışması için tercih edilmesi gereken madeni yağlar, günümüzde birçok firma tarafından işlenerek satışa hazırla hale getirilmektedir. Ham petrolün işlenerek rafinasyon işleminden geçmesiyle tekrar özel bir işleme alınması sonucu üretilen madeni yağlar, temel de baz yağlar kullanılarak üretilmektedirler. Farklı yapılara sahip olan baz yağlar, beklenti ve ihtiyaçlara çeşitlendirilerek kullanıma hazır hale getirilmektedir.

Madeni Yağ Nedir?

Ürün seçimi sırasında kullanıma uygun baz bağların kullanılarak ortaya kaliteli bir madeni yağ çıkarılması oldukça önemlidir. Bu noktada sürücülerin araçlarını tanımaları ve mutlaka bir uzman eşliğinde en uygun yağı satın almaları şarttır. Bu nedenle madeni yağlarda en uygun ürünü satın almak doğru değildir.

Madeni Yağlar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Madeni yağlar, günümüzde motor yağlaması, hidrolik sistemlerin yağlanması, korozyon önleme, zincir – yatak -rulman yağlanması, metal kesme ve form verme gibi birçok farklı alanda tercih edilebildikleri için farklı şekillerde üretime alınmaktadırlar. Temelde madeni yağ farkları için 2 neden gösterilmektedir.

Şimdilerde birçok marka tarafından farklı cinslerde madeni yağ satışının gerçekleştirildiği bilinmektedir. Bu noktada çoğu zaman aynı hammadde yapısına sahip olan yağların temelde aynı oldukları düşünülmektedir. Fakat bu yağlar, birbirlerinden 2 farklı nedenle ayrılmaktadırlar.

  • Üretimde kullanılan baz yağların her madeni yağda farklılık göstermesi, madeni yağlar arasındaki temel farklılıklar olarak gösterilmektedir.
  • Üretimde kullanılan katkı maddelerinde cins ve miktar farklılığına gidilmesi, madeni yağlarda farkların oluşmasına ikinci neden olarak gösterilmektedir.


Diğer Yazılar

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?, teknolojik çalışmaların artış göstermesiyle oldukça sık sorulan ve motor sistemine sahip her parça için tercih edilen ürünlerden...

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Çeşitleri Nelerdir?

Madeni Yağ Çeşitleri Nelerdir? Günümüzde birçok motorlu sistem için sıklıkla tercih edildikleri bilinen madeni yağlar, her araç için en uygun şekilde satın alınmalı..