Blog

Mineral Baz Yağ Nedir?

  • 23 Kasım 2022
Image

Mineral Baz Yağ Nedir? Küresel anlamda motor parçaları için en sık tercih edilmekte ola mineral baz yağ ürünleri, birçok parça için hayat kurtarıcı özelliğe sahiptir. Mineral yağları, yerin altındaki kaya tabakalarının içerisinde yer alan ve aynı zamanda petrol esaslı olarak bilinen yağlardır. Bu yağların mineral olarak adlandırılmalarında geçmişte organik bir kayadan oluşmaları esas alınmaktadır.

Mineral Baz Yağ Nedir?

Mineral motor yağları için halk arasında geleneksel olarak ‘’Motor Yağı’’ dendiği de bilinmektedir. Tarihsel yaklaşım ele alındığında dünya genelinde en çok tercih edilen yağların da mineral baz yağları olduğu ifade edilmektedir. Bu nedenle parça aksamınızı tamir ederken mineral baz yağlarından faydalanmanız gerektiğini de unutmamanız gerekmektedir.

Mineral Baz Yağ Ürünleri Nelerde Kullanılmaktadırlar?

Mineral baz yağlar, sentetik veya yarı sentetik yağların aksine düşük kilometre mesafesine sahip ve basit bir motor aksamı ile çalışmakta olan araçlarda kullanılmaktadırlar. Örneğin hafif ticari ve şahsi kullanıma uygun olan otomobiller, mineral baz yağın kullanımına uygun olan araçlar arasında gösterilmektedirler. Mineral yağlarda sentetik sağlar gibi petrolün rafine edilmesinin ardından özel işlemler sonucunda ortaya çıktığı için araçlarda sürtünmeyi ve ısınmayı en aza indirgeyebilmek adında gönül rahatlığıyla tercih edilebilmektedir.

Farklı kimyasal katkılar nedeniyle sentetik yağlara göre biraz daha basit bileşenlere sahip olan mineral baz yağlar, ekonomi açısından küresel piyasada en çok tercih edilen ürünlerdendir. Bu nedenle günlük kullanıma uygun araçlar için uzmanlar tarafından mineral baz yağların tercih edilmesinin uygun olacağı söylenmektedir. 



Diğer Yazılar

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nedir?

Madeni Yağ Nedir? Araç aksamının mutlaka çalışması için tercih edilmesi gereken madeni yağlar, günümüzde birçok firma tarafından işlenerek satışa hazırla hale getirilmektedir...

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?, teknolojik çalışmaların artış göstermesiyle oldukça sık sorulan ve motor sistemine sahip her parça için tercih edilen ürünlerden...