Blog

Hidrolik Sistem Yağı Nedir?

  • 23 Kasım 2022
Image

Hidrolik Sistem Yağı Nedir? Günümüzde endüstriyel uygulamalarda sıklıkla tercih edildiği bilinen hidrolik sistem yağları, birçok alanda karşımıza çıkan hayat kurtarıcı ürünlerin başında gelmektedir. Gündelik yaşamda lunaparktaki oyuncaklardan çöp kamyonlarına ve otomobillerde iş makinelerine kadar birçok farklı alanda hidrolik sistem yağlarının tercih edildiği görülebilmektedir. Bu bağlamda hidrolik sistem yağları için küresel çapta tüketim ağının en yüksek olduğu yağlar şeklinde açıklama yapılabilmektedir. 

Hidrolik Sistem Yağı Nedir?

Bir hidrolik sistem yağının maksimum verimi sağlayabilmesi için oluşturulan sistem parçalarının da yüksek kalitede olması gerektiği bilinmektedir. Bu noktada performanslı ürünlerin kullanım aşamalarına devam edebilmeleri için hidrolik sistem yağı seçiminde hiçbir zaman ucuza kaçılmaması ve her zaman en uygun yağın tercih edilmesi gerekmektedir.

Hidrolik Yağların Önemi Nedir?

Hidrolik sistemler, genellikle kapalı devre akışına sahip birimler olarak bilinmektedirler. Bu nedenle sistemlerde yer alan pompa ve valf gibi her aksam, performans ve verim açısından oldukça yüksek öneme sahiptir. Bu noktada hidrolik yağlar, kapalı devre sistemlerinde parçaların kusursuz çalışabilmelerini sağlamaktadır. 

Hidrolik sistemlerde yer alan kapalı devre akışları, araçlarda yüksek ısı ve sürtünme değerleri oluşturduğu için hidrolik yağlarla bu farkın kapatılması ve parçaların oldukça rahat şekilde çalışabilmelerini sağlanmaktadır. Bu noktada kaliteli ve uygun hidrolik yağlar sayesinde mekanizmalar işlerini çok daha kolay yapabilmekte ve uzun ömürlü bir çalışma sistemine sahip olabilmektedirler. Bu nedenle gündelik hayattaki her elektronik parça için hidrolik yağların büyük bir öneme sahip oldukları bilinmektedir. 



Diğer Yazılar

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nedir?

Madeni Yağ Nedir? Araç aksamının mutlaka çalışması için tercih edilmesi gereken madeni yağlar, günümüzde birçok firma tarafından işlenerek satışa hazırla hale getirilmektedir...

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?, teknolojik çalışmaların artış göstermesiyle oldukça sık sorulan ve motor sistemine sahip her parça için tercih edilen ürünlerden...