Blog

Gres Yağı Nedir?

  • 23 Kasım 2022
Image

Gres Yağı Nedir? Madeni yağlar arasında en çok tercih edilen ve herkes tarafından mutlaka bilinen gres yağı, firmaların üretim alanında en çok önem verdikleri ürünlerin de başında gelmektedir. Üretilme süreci ve içerisinde yer alan bileşenler sayesinde oldukça değerli olduğu bilinen gres yağı, çoğu zaman motor aksamları için kurtarıcı bir özelliğe sahiptir.

Gres Yağı Nedir?

Yüksek akmazlık değeriyle madeni yağların gözbebeği olarak bilinen gres yağı, sabun jeli ve mineral bir yağ karışımı olarak bilinmektedir. Sürtünmeyi en aza indirerek ısı değerlerini oldukça düşük seviyelerde tutabildiği bilinen gres yağı, otomotiv sektörü için en önemli bileşenler arasında da gösterilmektedir. 

Gres Yağı Hangi Alanlarda Tercih Edilmektedir?

Gres yağı, genellikle ağır sanayilerde ve otomotiv sektöründe sıklıkla tercih edilen bir yağ türü olarak bilinmektedir. Sürtünme nedeniyle bozulma, ısınma veya aşınma yapan akşamların uyum içerisinde çalışabilmelerini ve mümkün olduğunca yüksek performans verebilmelerini sağlamaktadır. Özellikle otomotiv sektörünün en yüksek basınçlı ürünleri olarak bilinen kamyon, tır ve otomobil gibi araçlarda gres yağının hayati öneme sahip olduğu da bilinmektedir.

Otomotiv sektöründeki araçlarda gres yağı kullanıldığında üretim bandındaki araçların birbirlerine temas etmeleri çok daha kolay bir hal alırken gres yağının içerisine yer alan sabun özüyle temizlik yapılması ve araçların havayla temas eden alanlarının paslanmaması da mümkün kılınmaktadır. Son olarak gres yağının araçlarda sıvı temasını tamamen önlediğini de belirtmekte yarar var. 



Diğer Yazılar

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nedir?

Madeni Yağ Nedir? Araç aksamının mutlaka çalışması için tercih edilmesi gereken madeni yağlar, günümüzde birçok firma tarafından işlenerek satışa hazırla hale getirilmektedir...

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?, teknolojik çalışmaların artış göstermesiyle oldukça sık sorulan ve motor sistemine sahip her parça için tercih edilen ürünlerden...