Blog

Sentetik Baz Yağ Nedir?

  • 23 Kasım 2022
Image

Sentetik Baz Yağ Nedir?, motor yağlarının aksine çok daha temiz bir çalışma prensibini mümkün kılan fakat bunun yanında ekonomik açıdan normal yağlara göre çok farklı olan madeni yağlar arasında gösterilmektedir. Bir sentetik yağ, normal mineral yağlarda tercih edilenden çok daha fazla arıtılmış baz yağ içerdiği için araçlar için üstün koruma ve performans özelliğini mümkün kılmaktadır.

Sentetik Baz Yağ Nedir?

Sentetik yağlar, özellikle yüksek performans sağlayan araçlar için motorun uzun yıllar boyunca stabil çalışabilmesi, performansını kaybetmemesi ve aşırı ısınmaya neden olmaması gibi avantajları da sağlamaktadır. Bu nedenle önemli araç birimleri için uzmanlar tarafından sadece sentetik baz yağların tercih edilmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Sentetik Baz Yağ ve Mineral Yağ Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sentetik baz yağlar ve mineral yağlar arasında ortaya çıkan en önemli farklardan bir tanesi, sürekli temas halinde olan parçaların çok daha iyi şekilde korunmalarıdır. Bu noktada sentetik baz yağlar için çok iyi iş çıkardıkları söylenmektedir. Ayrıca sentetik baz yağlar, mineral yağlara göre motor parçalarının düşük sıcaklıklarda mükemmel bir akışkanlık sunmalarına da neden olmaktadır. 

Tüm bunların yanı sıra mineral yağlarda göremediğimiz yüksek sıcaklıklarda güvenilir koruma fonksiyonu, sentetik baz yağlarda mutlaka bulunmaktadır. Ayrıca sentetik baz yağların mineral yağların aksine içeriklerinde yer alan bileşenler sayesinde motoru temizledikleri de bilinmektedir. Son olarak sentetik yağların motor parçalarını üst düzey şekilde koruduklarını da belirtmekte yarar var. 



Diğer Yazılar

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nedir?

Madeni Yağ Nedir? Araç aksamının mutlaka çalışması için tercih edilmesi gereken madeni yağlar, günümüzde birçok firma tarafından işlenerek satışa hazırla hale getirilmektedir...

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?, teknolojik çalışmaların artış göstermesiyle oldukça sık sorulan ve motor sistemine sahip her parça için tercih edilen ürünlerden...