Blog

Endüstriyel Yağ Nedir?

  • 23 Kasım 2022
Image

Endüstriyel Yağ Nedir? birçok sektörde tercih edilen ve parçaların verim ve performans açısından oldukça kaliteli bir duruma gelmesini sağlayan ürünlere verilen isimdir. Günümüzde birçok endüstriyel yağın farklı parça aksamlarını çalıştırabilmek ve performansını yükseltebilmek için tercih edildiği bilinmektedir.

Endüstriyel Yağ Nedir?

Endüstriyel yağlar, genel olarak mineral madeni yağların özel olarak işlenmelerinin ardından işlem görerek hammaddesi baz yağ olan bileşenlerin ortaya çıkmasıyla elde edilmektedir. Bu noktada endüstriyel yağlar için uzmanlar, viskozitelerine göre ayrım yapabilmektedirler. Bu nedenle tüm madeni yağların doğrudan elde edilmelerinin mümkün olmadığı da ortaya çıkmaktadır. Fakat küresel anlamda endüstriyel yağların çok büyük bir pazar payına sahip oldukları da bilinmektedir.

Endüstriyel Yağlar Nelerde Tercih Edilmektedirler?

Endüstriyel yağlar, genel olarak isimleriyle paralel bir şekilde endüstri uygulamalarının yapıldığı ve endüstri işlemleri sonucunda ortaya çıkan tüm elektronik aletler için tercih edilmektedirler. Madeni yağların değişik viskoziteli baz yağlarla karıştırılmaları sonucunda elde edilen bu yağlar, çeşitli katkı maddelerini de bünyelerinde barındırdıkları için her parçada kusursuz verim ve performans sağlamaktadırlar.

Endüstriyel yağların temel amacı, motor aksamlarında oluşan sürtünmenin en aza indirgenmesinin yanı sıra yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılmasının da önüne geçmektir. Bu noktada parçaların birbirlerine sürtünmemelerini ve oldukça başarılı bir uyumla çalışabilmelerini sağlayan endüstriyel yağlar, teknolojinin üretildiği her noktada görülmekte ve parçaların arasında tercih edilmektedir. Bu nedenle endüstriyel yağları kullanırken en ucuzuna kaçılmamalı ve her zaman parçaya en uygun yağın tercih edilmesi sağlanmalıdır. 



Diğer Yazılar

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nedir?

Madeni Yağ Nedir? Araç aksamının mutlaka çalışması için tercih edilmesi gereken madeni yağlar, günümüzde birçok firma tarafından işlenerek satışa hazırla hale getirilmektedir...

Image
  • 23 Kasım 2022

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?

Madeni Yağ Nasıl Elde Edilir?, teknolojik çalışmaların artış göstermesiyle oldukça sık sorulan ve motor sistemine sahip her parça için tercih edilen ürünlerden...